Home Extra A e dini se kur është ndezur llampa e parë elektrike në...

A e dini se kur është ndezur llampa e parë elektrike në Gjilan?

99
0

Llampa elektrike për herë të parë është ndezur (dhezur) me 1937 nga centrali elektrik i familjes Arsiq. Montimi i centralit është bërë nga fabrika gjermane “MAN” deri ne vitin 1936. Ketë vit (1936) vehen shtyllat elektrike në rrugët kryesore të qytetit. Në vitin 2018

Ky central elektrik u shkatërrua, turbinat u shitën për mbeturina hekuri për të ndërtuar ndërtesë. Në qytetet e me kulturë dhe mençuri kishte me qenë muze i vizituar nga shumë vizitorë të huaj dhe vendës. /Nga dr. Shevçeti/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here