Home Extra Ambasadori amerikan: Faleminderit…, por ju nuk e doni vendin tuaj!

Ambasadori amerikan: Faleminderit…, por ju nuk e doni vendin tuaj!

148
0

Vërtet kjo deklaratë e ambasadorit të kaluar të SHBA-së në Shqipëri, Donald Lu, ka pasqyruar servilizmin e mbi te gjitha, falsitetin e një kategorie të pushtetarëve të korruptuar dhe vartësve e argatëve të tyre, të cilët pandershmërinë e tyre mundohen ta arsyetojnë e maskojnë me protagonizëm të rrejshëm… .


Nuk i bën përshtypje Amerikës e don me fjalë e llomotitje demagogjike disa herë në ditë apo çdo ditë, por sa ti bën për vendin tënd, sa ti ke moral njerëzor e qytetar, sa je i dinjitetshëm dhe ndërton e mbronë vlera dhe parime që avansojnë mirëqenien sociale dhe jetën e qytetarëve.


Edhe ju qĂ« jeni bĂ«rĂ« tĂ« pasur me shtĂ«pi luksoze, pallate, vetura tĂ« shtrenjta e vila, tokë…; edhe ju qĂ« jeni bĂ«rĂ« “patriotĂ«” mbi baza e “fakte” tĂ« dyshimta, e nĂ« saje tĂ« saj jeni pasuruar e privilegjuar, nuk mund ta amnistoni veten duke pĂ«rmendur emrin e AmerikĂ«s…
E po Lu ka folur me saktĂ«si tĂ« plotĂ« dhe ka demistifikue “pro-amerikanĂ«t” dhe falsitetin e tyre, pĂ«r interesa e kauza tĂ« rreme!

ShoqĂ«ria shqiptare nuk ndahet nĂ« “pro-amerikanĂ«” dhe “anti-amerikanĂ«”!, andaj hiqni dorĂ« nga slogane tĂ« tilla primitive terminologjike, sajesa dhe sofizma. PĂ«r ata qĂ« nuk e njohin logjikĂ«n, fjala “sofizĂ«m” – “argumentim ose pĂ«rfundim logjik, qĂ« duket i drejtĂ« nga forma, por qĂ« nĂ« thelb Ă«shtĂ« i gabuar dhe pĂ«rdoret pĂ«r tĂ« shtrembĂ«ruar tĂ« vĂ«rtetĂ«n”. Sofizmi, pra, Ă«shtĂ« njĂ« argument ose njĂ« arsyetim i gabuar, pavarĂ«sisht se duket si i vĂ«rtetĂ«, dhe, nĂ« pĂ«rgjithĂ«si, bĂ«het nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« pandershme, duke u pĂ«rsĂ«ritur vazhdimisht…


Amicus Plato, sed magis amica veritas! – /E dua Platonin, por mĂ« shumĂ« e dua tĂ« vĂ«rtetĂ«n!/Aristoteli pĂ«r mĂ«suesin e tij Platonin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here