Mësuesi i Beogradit vendosi një letër në librezën e nxënësve: Para...

Rekomandime edukative Bëhu i sinqertë dhe i kujdesshëm, vrapo, kërce, thuaj vetëm fjalë të bukura 


“Molla e Kuqe” nuk Ă«shtĂ« mollĂ« reale – Ă«shtĂ« metaforĂ« politike...

Si lindi miti i Mollës së Kuqe?! Profesori i Filozofisë Politike, Blerim Latifi ka shpjeguar mitin e për Mollën...

Njihuni me ata që paraqesin dritësimin e mëngjeseve të para të...

NĂ« rubrikĂ«n ‘Ju prezantojmë’, kĂ«saj radhe gazeta ka pĂ«rzgjedhur profesorĂ«t, pa emrat e tĂ« cilĂ«ve gjimnazi nuk do tĂ« kishte epitetin e...

E varfër dhe e bukur /Mbi librin/

Mbi librin Një vajzë e re detyrohet të kërkojë punë derë më derë bashkë me nënën për shak të kushteve të...

Më mirë i varfër e fisnik, se i pasur e zemërlig!

/Nga Sevo Tarifa/ FisnikĂ«ria Ă«shtĂ« njĂ« veti e lartĂ« morale. Nuk Ă«shtĂ« fisnik ai qĂ« s’ka moral tĂ« shĂ«ndoshĂ«,...

DrejtoreshĂ« Arbenita – Ajo Ă«shtĂ« nĂ« çdo kohĂ« me qytetarĂ«t e...

DrejtoreshĂ« Arbenita - mrekullia e shĂ«ndetĂ«sisĂ« gjilanase. NĂ« rubrikĂ«n ‘Ju prezantojmë’, kĂ«saj radhe gazeta ka pĂ«rzgjedhur drejtoreshĂ«n e...

Vitet e rinisĂ«, Ajda dhe Ernesti…

2. Nga lindja kishte nisur të frynte një erë e lehtë, e ngarkuar me lagështirë, gjë që donte të...

Ata erdhën me diellin e mëngjesit në provimin e jetës...

/Nga Nexhat Buzuku/ Mbresa të paharruara me nxënësit dhe me administratorët e testit të maturës nga Vitia, si...

E trishtueshme, një i ri që punonte në një fushë për...

Vdekja e Kamara Fantamadias (27 vjeç), me origjinë nga Mali, punonte në Itali, ndërroi jetë pasi punoi gjithë ditën në plantacionet...

Në muzgun e jetës

1. Ndihej aq i lodhur sa po mendonte se e kishte të pamundur për të qëndruar aty më, por...

Te Fundit