NjĂ« lulishte me aromĂ« Prizreni e ka emrin ‘Besila’ – njĂ«...

Natyra është art dhe arti i të bukurës nuk bëhet, as ruhet, as kultivohet pa dorën e artë e mendjen e zgjuar...

Cila ishte mësuesja e parë në Gjilan që në vitin 1948?

Edhe vëllezërit e mësueses së parë ishin të shkolluar dhe me fakultete që atë kohë… Kevsere Mahmuti...

Kush ishte kirurgu i njohur që la gjurmë në mjekësinë gjilanase…?

/Dr. Remzi Ali, doajeni i kirurgjisë gilanase, mbetet edhe sot në kujtesën e atyre që u shërbeu me përkushtim të jashtëzakonshëm....

*Metamorfoza e Gjilanit /Udhëtim në kohë/

Ah kalldrëm i Gilanit, ah kubëzat e qytetit që mbanin pastërtinë e rrugëve, që ofronin freskinë dhe magjinë e qytetit, që bënin...

A e dini se këta gjilanas kanë qenë diplomatë…

A e dini se këta gjilanas kanë qenë diplomatë në vende të ndryshme të botës:

Ai ishte maestro i kohës për fotografi…/Gjurmë në kohë/

Abdurrahman Jonuzi, djali i Ahmet Nepes dhe nënës Fetije, ishte fotograf i njohur gilanas. Ai veçohej për zanatin e fotografisë. Ai...

A e dini ku ndodhet kjo lagje me këtë rrugë në...

Ruga që nuk ndryshoi pamjen asnjëherë, se paku prej 30 vitesh. Kjo rrugë besa edhe lagjja përreth saj kanë e ndalur...

Asfaltiiiiiiiiiiiii nĂ« rrugĂ«n MalishevĂ« – KlinĂ«! Pse re o shi e...

Komuna e Malishevës sot lajmëroi se për shkak të reshjeve, rruga që lidh fshatrat Rud (Malishevë) - Sferkë...

Dasmat dikur ishin festë e madhe familjare

09.01.2021 /01:56/ Në vitet e 60-70 kur dasmat bëheshin në shtëpi, të afërmit, farefisi, fqinjtë ftoheshin në...

Qyteti me shi… A na bjen diçka taman a jo?!

09.01.2021 /01:43/ Qyteti në mbrëmje: shiu i dha freski e hijeshi, pastroi ajrin, mbushi lumenj e liqene…

Recent Posts