ANĂ‹S LUMENJVE

Si atëherë si sot, i vuajtur, i shkelur nga bejlerë e hajdutë, populli shqiptar vazhdon të vuaj...

A do tĂ« fillojĂ« mĂ«simi nĂ« objekte shkollore…?!

/Nga Fehmi Sylejmani/ Kur kanë ngelë pak më shumë...

“Gjuha shqipe”: Mos përdorni fjalë të huaja vend e pa vend,...

“ LEKSIKOLOGJIA E GJUHËS SHQIPE Si rezultat i mosnjohjes së mirëfilltë të rregullave...

Nga Shkolla e Artit Pamor në Gjilan: Frymëzimi dhe kreativiteti artistik...

Arti i jetës nuk është ndalur kurrë - sepse është i gjithkohshëm, është shpirti frymëzues, është si kandili që nga një shkëndijë...

Nesër fillon mësimi i kombinuar për nxënësit e klasave 7, 8,...

Ministri i Arsimit, Ramë Likaj, ka njoftuar se nga nesër do të fillojë mësimi i kombinuar edhe për klasat 7, 8, 9...

Këshilla për të mos u bërë idiot /Nga Umberto Eco/

/Shkruar nga Umberto Eco/ I dashur nipi...

Jashtë po ngrysej. Muzgu, i ndihmuar nga mjegulla, po binte me...

Ismail Kadare - "Prilli i thyer" ...por ajo s'u përgjigj për asnjërën dhe...

IMAZH I NDRYRË /Poezi motrës/

Nazmije Xhaferi - Hasani I M A Z H I N D R Y...

Ata qĂ« bĂ«nĂ« emĂ«r, ata qĂ« lanĂ« gjurmĂ« – veteranĂ«t e...

Shkolla nëpër vite në Gjilan, dikur... Mësimdhënësit e Gjilanit në vitin 1955 - në mes: Sebahat Mahmuti dhe...

Edhe unĂ« ju njoh, mĂ« duket, vetĂ«m se s’mĂ« kujtohet emri…/muzgu...

Herman Hese - "Endacaku Knulp" …ngritur shikimin një çast e sytë iu verbuan nga drita e...

Recent Posts