Home Kult/Arsim Me veteranët e arsimit gjilanas – Nazmije Ahmeti – Aliu, mësimdhënëse e...

Me veteranët e arsimit gjilanas – Nazmije Ahmeti – Aliu, mësimdhënëse e gjuhës shqipe

171
0

Nazmije Ahmeti – Aliu, veterane e arsimit gjilanas. Ka lindur me 1934 në Gjilan, nga babai Ahmeti dhe nëna Shehnaze. Shkollën Normale e ka filluar me 1953 në Prishtinë. Me 1958 kishte filluar punën si mësimdhënëse në Shkollën Fillore ” Vuk Karaxhiq” në Gjilan.


Në vitin 1960 ajo u regjistrue në Shkollën e Lartë të Albanologjisë në Shkup. Me 1961, një vit punoi si mësimdhënëse në Ohër. Me 1962, ishte mësimdhënëse në Shkollën Fillore “Musa Zajmi” në Gjilan deri me 1993, kur me bashkëshortin e saj, kirurgun Remzi Aliu, u shpërngulën në Stamboll. Ka pasur vëllezër Kurteshin – mësimdhënës i matematikës dhe Reçkin i cili ishte futbollist. /Nga dr. Shevçeti/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here