Home Uncategorized Në këtë dyqan (‘zadrugë’) dikur malësorët e Kamenicës furnizoheshin me ushqime, vegla...

Në këtë dyqan (‘zadrugë’) dikur malësorët e Kamenicës furnizoheshin me ushqime, vegla pune…!

191
0

Dikur në këtë dyqan…!

Dikur moti, banorët e Malësisë së Kamenicës të zonës përreth (Sfircë, Zajçec, Kremenatë, Tugjec, Gmicë, Shahiq…, janë furnizuar me artikuj të ndryshëm për jetesë (ushqime: miell, krip, sheqer, vaj, pastaj për ndriçim: vajguri, llampa vajgurore, si dhe vegla pune për bujqësi: sopata, lopata, sharra dore…
Dita e tregut në Medvegjë ishte dhe ende është të enjten, por ky dyqan (zadrugë), tani vetëm si objekt me destinim tjetër, ndodhet në mes të qytetit të Medvegjës dhe Banjës së Sijarinës…
Ku mendoni se gjendet objekti (dyqani) në foto?! Si e quanin banorët urën mbi të cilin kalonin për Banjë të Sjarinës ose nga Banja për Medvegjë?/N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here