Home Blog Page 2
Ndërmarrja shoqërore ndërtimore "Morava e Binçës", dikur gjigant kosovar në sektorin e ndërtimit në Kosovë dhe përtej. Numri i të punësuarve arrinte mbi 4000 punëtorë. Kjo ndërmarrje i bëri objektet e para montuese në Kosovë.
Dikur në qendër të Gjilanit... Qendra e qytetit në Gjilan te Ura e Masketarit. Në foto shihet objekti ku ka qenë libraria e Stoshiqëve e shkatërruar me 1963. Gjithashu, duken shitoret përdhese...
Sipas studimeve çdo i pesti qytetar vdes nga pasojat e ndotjes së ambientit. /Nga dr. Shevçeti/ Se çfarë shëndeti do të kemi dhe sa vite do të jetojmë varet nga vendi - ambienti...
Gjilan, 1967 /Kthimi në kohë/ Gjilasn, 1967, te qendra zejtare pranë dyqanit të Shaban bekriut. Një nga ditët e zakonshme të asaj kohe, por të mbushura me gjallëri e jetë. Ah Gilan, sa...
Radio-gramafoni "PORTOROZH", ku pos radios perdornim singl dhe "LP" pllakat për të dëgjuar hitet e kohës në muzikë. Viti 1970, muzikë origjinale, me vlera, siç ishte origjinal radiogramafoni në foto./Nga dr. Shevçeti, editor: N.B./ Ah...
Festivali i fëmijëve i quajtur "Karnevali i Gilanit" në vitet 1965 - 68.Karnevali është mbajtur një herë në vit, ndërsa mbushte me gjallëri rrugët e qytetit. Lojëra ndër më të ndryshmet, bakladat , defilimi në qytet, ishte...
Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës, në 24 orët e fundit janë regjistruar 488 raste të reja me COVID-19, janë shëruar 270 pacientë, 8 të vdekur Njoftimi i...
Problemet post-Covid i kanë detyruar shumë pacientë që kanë kaluar tashmë virusin korona t'u drejtohen mjekëve për problemet me zemër, tru… Covid-19 është i pamëshirshëm. Krahas mushkërive, virusi shkakton ndërlikime në tru,...
Ura e famshme mbi lumin Mirusha te livadhet e Koretishtës, në rrjedhën e epërme të lumit, fundi i Gavranit. Kjo urë ende shfrytëzohet, shërben për dy shtëpi, aty ku mbaron mbulimi i lumit Mirusha (Dobrusha). /Fotot...
Hotel 'Evropa' deri me 9 prill 1971. Në fillim ëmbëltorja e Qoses, poçari Ratku, furra e Goshës, hotel 'Evropa', bojaxhiu, shitorja e ranxhadave të Borkut. Para hotelit 'Evropa' ishte stacioni i autobusëve... Secila kohë e ka vulën...
- Advertisement -

EDITOR PICKS