Home Dikur/dje dhe sot/ Pamjet e qytetit të Gjilanit nëpër vite, 1974, 1980…, 2017 /Kthimi në...

Pamjet e qytetit të Gjilanit nëpër vite, 1974, 1980…, 2017 /Kthimi në kohë/16/

102
0

/Foto e ballinës e dr. Shevqetit nga minarja e Xhamisë së Madhe (“Shehzade”) 2017.
Pamje e bukur, gjithsesi…

Pamjet tjera, tri bardhezi e njëra kolor, i takojnë periudhës së dikurshme të Gjilanit.

Qyteti i Gjilanit dikur ofronte pamje të bukur, ndërsa e kaluara e këtij qyteti është e pasur me kulturë, me shetitore, me vendtakime, me panairin e njohur (panaxhyrin), me lumin në mes, me Urën e Masketarit…Ndërsa sot e ka sheshin mbi lumë.

Sa shumë kujtime prezantojnë këto foto, sa shumë njerëz dikur kan ëecur nëpër këto rrugë qyteti, janë ndalur për të pirë kafe a për të ngrënë, burek, një bakllava…, për të pirë një bozë e limonadë, një coca cola, kokta, një ranxhadë…, për t’u takuar me një shok, një mik, një vajzë…

Fotot prezantojnë Gjilanin nëpër vitet 1970 – 2017, vlerësojini ju lexues të nderuar.
Vazhdojmë me prezantimin e vlerare dhe trashëgimisë së Gjilanit dikur, dje dhe sot. /Foto nga Shevqet Mehmeti, teksti nga Nexhat Buzuku/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here