Home Dikur/dje dhe sot/ Qendra e Gjilanit dikur me shitore e zeje…

Qendra e Gjilanit dikur me shitore e zeje…

98
0


Gjilani me 1946, ku shihet qendra e qytetit, aty ku ka qenĂ« KFC. Duket shtĂ«pia dy katĂ«she e Gata Simonoviqit. Pas rregullimit tĂ« shitoreve kĂ«tu deri me 1963 kanĂ« punuar shitoret e Kombinatit tĂ« Tekstilit “Integj” e tĂ« NdĂ«rmarrjes ShoqĂ«rore Tregtare “16 NĂ«ntori”, ku ka punuar Ismail Hyseni. Aty kanĂ« qenĂ« edhe shitorja e hekurishtĂ«s nĂ« tĂ« cilĂ«n kanĂ« punuar Mehmet Hyseni dhe Aziz Kosovica, pastaj shitorja e Shaban Llabijanit, Selami Brestovcit; e Toza sahatxhiut, xha Aliu qĂ« ka shitur gazeta, Voja sheqerxhiu, furra ku ka punuar Jusufi. KĂ«to shitore rrĂ«nohen me 1963, nĂ« kohĂ«n kur filloi ndertimi i objektit banesor./Nga dr. Shevçeti, editor: N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here