Home Lajmet Rekomandim: Të “dëbohen” termat e përdorura shumë shpesh në vitin 2020 nga...

Rekomandim: Të “dëbohen” termat e përdorura shumë shpesh në vitin 2020 nga media

80
0

Shprehjet dhe frazat që kemi dëgjuar shumë shpesh në media gjatë pandemisë në vitin 2020 duhet të “përjashtohen” nga përmbajtja mediatike në 2021, rekomandohet në analizën vjetore të Universitetit të South St. Mary në Michigan.

Në konkurrencën e më shumë se 1,450 propozimeve të marra nga e gjithë bota, lista e shprehjeve “më të drejtuara” në vitin 2020 përfshin gjithashtu COVID-19, distancën fizike, masat kufizuese, shtabet e krizës, në këto kohë të vështira, kujdes, etj.

Kjo listë është prodhuar nga Universiteti i Miçiganit çdo vit që nga viti 1976 me synimin për të “mbështetur, ruajtur dhe ndihmuar në ruajtjen e pasurisë gjuhësore” dhe për të siguruar mbështetje për të gjithë ata që janë të gatshëm të mos përdorin fjalë dhe fraza që janë përdorur më tepër në fjalimet publike dhe mediatike. Masat janë bërë “joefektive, konfuze dhe irrituese”, sipas një raporti nga universiteti amerikan, raporton CNN.

www.arenapress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here