Home Shëndeti Testi i personalitetit të Frojdit: Zgjat disa minuta dhe zbulon shumë për...

Testi i personalitetit të Frojdit: Zgjat disa minuta dhe zbulon shumë për ju

123
0

Sigmund Freud është një nga shkencëtarët më të respektuar, por edhe më të diskutueshëm të shekullit të 20-të.

Gjatë gjithë jetës së tij, disa e konsideruan atë sharlatan, të tjerët një gjeni! Coco Chanel e quajti atë feministin e parë mashkull dhe dy gjëra shënuan karrierën e tij – zbulimin e misterit të ëndrrës njerëzore dhe “gjetjen” e çelësit të nënvetëdijes, shkruan Historical Entertainer.

Këtu është testi i tij interesant. Do të keni disa pyetje para jush. Rregulli më i rëndësishëm është të përgjigjemi me sinqeritet. Mos mendo shumë – përgjigju së pari asaj që mendon.

Ju mund të jepni të njëjtën përgjigje për pyetje të ndryshme. Mos kaloni në pyetjen tjetër derisa t’i përgjigjeni pyetjes së mëparshme. Dhe po … mos i shikoni rezultatet.

Pyetjet:

 1. Po shikoni detin. Ndjenja juaj e parë?
 2. Ju ecni nëpër pyje dhe shikoni këmbët tuaja. Si ndihesh? (koha e përgjigjes është deri në 30 sekonda)
 3. Shikoni fluturimin e pulëbardhave. Si ndihesh?
 4. Ju shihni një tufë kuajsh. Shkruaj së pari atë që ndjen, mos mendo gjatë …
 5. Në shkretëtirë ju shihni një mur me një hapje të vogël, pas të cilit është një oazw. Çfarë do të bësh?
 6. Përsëri shkretëtirë. Ju jeni lodhur nga udhëtimi i gjatë. Ju shikoni një tas me ujë. Çfarë po bën? Mund të jetë banale, por shkruajeni përgjigjen në letër.
 7. Ju keni humbur në pyll. Ishte errësuar. Ju shihni një shtëpi me një dritare të ndezur. Çfarë po bën?
 8. Ju jeni në një mjegull. Si do te sillesh Çfarë të bëjmë?

Përgjigjet:

 1. Qëndrimi juaj ndaj jetës, emocioneve, ndjenjave.
 2. Si ndiheni në familjen tuaj.
 3. Qëndrimi juaj ndaj grave.
 4. Marrëdhënia juaj me burrat.
 5. Strategjia juaj themelore e jetës, qëllimi. Si i zgjidhni problemet tuaja.
 6. Jeta juaj seksuale. Zgjedhja e partnerit.
 7. Gatishmëria juaj për martesë. Për dasma – vlera e martesës.
 8. Qëndrimi juaj ndaj vdekjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here