Home Uncategorized A do të ketë sërish shtyrje të kredive për qytetarët e Kosovës?

A do të ketë sërish shtyrje të kredive për qytetarët e Kosovës?

122
0

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeni ka thënë se Fondi për garantimin e kredive duhet të rritet nga qeveri me një fond emergjent prej 300 milionë eurove.

Sipas tij, qeveria duhet të vazhdojë me subvencionimin e pagave dhe qirave.

Ai ka folur edhe për shtyrjen e kredive nga 16 prilli deri më 16 qershor, duke thënë se nuk do të ketë interes ndëshkues, nuk do të ketë prishje të retingut, por do të ketë interes të rregullt që nuk do të paguhet menjëherë por minimumi në 6 muajt e ardhshëm.

Kurse, i pyetur nëse do të ketë sërish shtyrje të kredive edhe pas këtyre tre muajve, ai në Radio Televizionin Dukagjini ka thënë se bankat do t’i udhëzojmë që le ta vlerësojnë aftësinë paguese të klientit, por gjithashtu dhe do t’i udhëzojnë bankat që të bëjnë riprogramimin e kredisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here