Home Dikur/dje dhe sot/ A e dini se Gjilani dikur kishte shtypshkronjën e vet

A e dini se Gjilani dikur kishte shtypshkronjën e vet

94
0

Kur është hapur dhe kush ishin drejtorët, sa punëtorë ka pasur kjo ndërmarrje e rëndësishme kulturore e arsimore e Gjilanit.

Shtypshkronja “Prosveta” e Gjilanit ka filluar punën në vitin 1953. Kjo organizatë – ndërmarrje shoqërore shtetërore në Gjilan kishte 165 punëtorë.
Drejtorët e kësaj ndërmarrje kanë qenë: Zija Novobërdaliu, Vllasta Palamareviq dhe Ali Kajtazi.
Punëtori i parë i grafikës ka qenë nga Leskovci. Në Gilan kjo shtypshkronjë ka pasur 3 librari të veta. /Nga dr. Shevqeti, editori: N.B./

/Foto: Qyteti i Gjilanit nëpër vite/

/Nuk lejohet kopjimi apo shpërndarja e tekstit dhe e fotografive. – Nga editori/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here