Home Dikur/dje dhe sot/ A ka dikush dijeni se ku janë fabrikat e sotme, të paktën...

A ka dikush dijeni se ku janë fabrikat e sotme, të paktën për ndonjë foto?!

149
0

Qyteti – Gjilan

A ka dikush dijeni ku janë fabrikat e sotme, të paktën per ndonjë foto?! Ndoshta nuk jam i informur, por nuk po e di ku janë! Ka vite që nuk i kam takuar 20 punëorë duke dalë prej ndonjë ‘fabrike!’
Ekonomiaaaaaaa!

Po flitet për zhvillim ekonomik?! Për çfarë ekonomie, ku janë fabrikat, çka prodhojnë, sa është numri i këtyre fabrikave…?!
Ta zënë tekstili, duhani, gardëroba, mekanizmi bujqësor…A ka fabrikë buke në Kosovë?
Ose, pambuk për vesh, rrëmojsa për dhëmbë; teknikë e bardhë, si shporetë për ngrohje me dru dhe shporeta elektrik, frigoriferë, llampa elektrike…
Po nga prodhimet bujqësore, po ato blegtorale, si qumështi, djathi, kosi…
Të parat, më lartë, 100% import, të fundit, nga bujqësia 90% import!
Te ne ka miniekonimi, apo ekonomi të imtë…, ndërsa dominon shit-blerja, tregtia e stilit mesjetar – ashtu siç është edhe ekonomia…

Në foto: Autobusët për transportimin e punëtorëve në fabrika dhe anasjelltas.

/Arenapress.info/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here