Home Dikur/dje dhe sot/ Ata i dhanë ngjyrë jete shpirtit të qytetit – aty ku ritmi...

Ata i dhanë ngjyrë jete shpirtit të qytetit – aty ku ritmi i jetës nuk ndalet kurrë!/ 31/ Vazhdon…

126
0

Kronikë kohe – udhëtim nëpër vite – gjurmë jete…

Gjilan, 21 prill 2021 – Ata i dhanë jetë e ritëm Gjilanit, ata qenë jetoha dhe kënga e kohës dhe agimeve të bardha, ata lanë gjurmë, disa prej tyre edhe sot japin shembullin se si duhet të organizohet jeta e re, me respekt, harmoni e përparim..

Ata ishin dhe mbetën, kush i vdekur tashmë e kush i gjallë: Mësimdhënësi Shefqet, Isa Gashi – ndërtim dhe art, Rexhep Hajrullahu – gazetar, Kurtesh Sherifi – berber, Ramush Islami- mësimdhënës, Sadullahu – mësimdhënës, Makfire Osmani-Uzunaliq – doajene dhe primadonë e shkëlqyer në arsim dhe në jetën politike.

Nasuf Nasufi – gjykatës, dr. Zeqirija Sait dhe Remzi Aliu, njëri internist e tjetri kirurg, Trajko Mihajloviç – pediatër, Halim Sylejmani – avokati i parë, profesor Behlul Brestovci – defektologji, Ekrem Beqiri – futbollist, Shemsedin Abazi – futbollist, Jasmina Stoilkoviq – teatër.

Ylberi i jetës në Gjilan kishte shumë ngjyra, më shumë se shtatë! Jeta ishte më tepër se katër shkronja! Shpirt-i ka pesë shkronja por askush nuk e di ku banon shpirti…! Këta njerëz e begatuan shpirtin e Gjilanit e të gjilanasit, i dhanë ritëm i dhanë jetë! Qofshin për jetë në abetaren e kujtimeve tona! /Nga dr, Shevqeti, editori: N.Buzuku/

/www.kohapressnews.org/Paralajmërim: Nuk lejohet keqpërdorimi, kopjimi apo ribotimi i tekstit dhe fotove pa pëlqimin e editorit. N.B./


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here