Dikur – kuarteti i gilanasve, jeta urbane dhe eleganca e pĂ«rkryer

Ajo që ne shpesh e quajmë qytetar-ë-i apo jetë urbane nuk lidhet vetëm me jetën në një vendbanim, edhe pse kjo...

Fabrika e dikurshme u kthye në gërmadhë…/foto sot/

Në fotot që janë bërë sot pasdite, duket objekti i IBGJ-së (Industria e Baterive në Gjilan) i kthyer...

Sheshi mbi lumĂ« – edhe zogjtĂ« e kanĂ« hapĂ«sirĂ«n e vet!

Pamje nga sheshi i qytetit në Gjilan, mbi lumin 'Dobrusha' skaj urës së dikurshme të Masketarit... ...

GĂ«zoju jetĂ«s e tillĂ« çfarĂ« Ă«shtĂ« – parku i KamenicĂ«s nĂ«...

Përkundër rrethanave pandemike e gjendjes ekonomike, njerëzit kanë nevojë për qetësim nervash e disponim. Këto pamje të bukura festive i japin qytetit...

Qyteti i Gjilanit – Çdo kohĂ« e ka vulĂ«n e vet!

Qyteti i Gjilanit në fotografi - kanë ndryshuar kohët, mentalitetet dhe pamjet… Kanë filluar të më pëlqejnë...

Vjeshta nĂ« Bratillovc (KamenicĂ«) – Natyra, jeta e pasosun!

Jeta nëpër stinë…! Vjeshta mbyll ciklin e jetës së rilindur në çdo pranverë, ose vjeshta pasqyron pjekurinë e jetës drejt ripërtëritjes në...

Melodia e jetës: Për të qenë i lumtur duhet pak…

Jeta vjen vetëm një herë dhe vetëm një herë shuhet! Gëzoju jetës, por pa harruar se një ditë do të mungosh…!...

A e dini se një thënie e një gjilanasi është vetë...

Një epitaf në varrin e një gilanasi është testament dhe maksimë (thënie) e përjetshme: " DJE ISHA KU JE TI SOT,...

Pamje vjeshte në Bolevc

Vjeshta vjen ngadal dhe ikën ngadal sikur nuk dëshiron t'i lërë gjethet shumëngjyrëshe të bien në dhe… Këto dy...

A e dini se kur ishte hapur kopshti i parë i...

A e dini se.../6/ Kopshti i parë i fëmijëve në Gjilan ka qenë...

Te Fundit