Faik Konica: “Te mos tĂ« kisha nisur kĂ«tĂ« fletĂ«n, (gazetĂ«n Albania)”...

Ç’është liria? – Më mbetet pakë kohe akoma. Dua të marr shpatën, t’u çanj kokën gomarëve, edhe, në vend të trurit, të...

Ata qĂ« bĂ«nĂ« emĂ«r, ata qĂ« lanĂ« gjurmĂ« – veteranĂ«t e...

Shkolla nëpër vite në Gjilan, dikur... Mësimdhënësit e Gjilanit në vitin 1955 - në mes: Sebahat Mahmuti dhe...

Pamje tĂ« çastit – vajzat e Gjimnazit me kitarĂ«

Pamjet e çastit i morëm derisa grupi i vajzave të Gjimnazit "Zenel Hajdini" kanë nisur përgatitjet për një program të ardhshëm…

Cilët ishin pionierët e dramës gjilanase…?

Cilët ishin pionierët e dramës gjilanase…? Drama "Muzikantët e rruges", dikur në Gjilan... Pionierët e dramës gjilanase: Zymka Tali,...

Me veteranĂ«t e arsimit gjilanas – Nazmije Ahmeti – Aliu, mĂ«simdhĂ«nĂ«se...

Nazmije Ahmeti - Aliu, veterane e arsimit gjilanas. Ka lindur me 1934 në Gjilan, nga babai Ahmeti...

Dora e artë dhe imagjinata hyjnore e shkrirë në majën e...

Maja e Lubotenit vaj në pelhurë 190 X 110, e punuar nga piktori akademik Ramadan Arifi. Piktori Ramadan...

Haziri: Mësimi në shkollat e Gjilanit drejt normalizimit

Kryrtari Gjilanit, Lutfi Haziri, pasi ka vizituar SHFMU "Thimi Mitko" dhe Institucionin Parashkollor "Integj" është shprehur i kënaqur që procesi mësimor në...

Mësimdhënësit gjilanas dikur…/ Gjurmë në kohë/

Roli i mësuesit dikur ishte i çmueshëm dhe shumë i vlerësuar, i respektuar nga rrethi, nga familjet dhe nga institucionet e...

Arti dikur dhe sot: Kur antivlera promovohet si vlerë në...

Muzika si forma ë artit jo vetëm që pasqyron jetën reale, por e ngrit ate në nivelin e artit të të...

A e dini kush e ka inicuar hapjen e Shkollës Normale...

Bejtë Novobërdali i lindur me 1928, me 1953 mësimdhënës, me 1961 kryetar i Gilanit. Ai inicoi hapjen e Shkollës Normale "Skënderbeu" në...

Te Fundit