Home Dikur/dje dhe sot/ Gjilani në vitin 1965 – Ëmbëltorja “Korzo”, Ura e Masketarit dhe...

Gjilani në vitin 1965 – Ëmbëltorja “Korzo”, Ura e Masketarit dhe jeta që merrte vrull…

73
0

Gilani në vitin 1965, shetitje ne mes te rruges. Ëmbëltorja “Korzo” ka filluar punën punën këtë vit, 1965.
Ndonjë kamion sillte mall në shitore. Bicikletat(‘velispicat’) “Pretis” në rrugë. Ura e Masketarit me mbrojtëse metali.
Qytetari me emrin Tana kishte shitoren e tekstilit në këndin e ndërtesës. Vetësherbimi i “16 Nëntorit” funksionone, ishte i pari ns qytet. Isha ns klassn e pests fillore.

Xhamia e Madhe i kishte dritaret e medha te mbeshjellura me parmake hekuri. Çarshi ‘mëhalla’ ishte plotë me fëmijë të një gjenerate. Zakonisht luanim skaj lumit, te Ura e Masketarit, lojën rrak-çak-çak, sidomos gjatë Ramazanit./Nga dr. Shevqeti, editori: N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here