Home Kult/Arsim Jam një udhëtar i varfër në botën e vuajtur…/muzgu 5/

Jam një udhëtar i varfër në botën e vuajtur…/muzgu 5/

186
0

Ismail Kadare – “Prilli i thyer”
…shpellë, ai po i tregonte një ngjarje tipike kanunore. Ajo vazhdonte t’i mbante sytë mbyllur, duke u përpjekur të mos dilte nga gjendja gjysmë dremitëse, sepse e ndiente se vetëm kështu zëri i tij do të vazhdonte ta ruante atë jehonë largësie. Ai zë po i tregonte për një udhëtar që po kalonte i vetëm në muzg, në një rrëzë bjeshke. Udhëtari kishte për të dhënë një gjak dhe prej kohësh ruhej nga gjakmarrësit. Dhe befas, aty në udhën e madhe, në atë orë të muzgut atë e kapi një ankth e një parandjenjë e keqe. Përreth ishte shkretim i plotë, s’dukej as shtëpi, as frymë e gjallë njeriu, ku mund të futej ose…

/Përzgjodhi: N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here