Home Shendeti/ushqimi Jetesë e thjeshtë/Vdes australiani më i vjetër: Dexter Kruger jetoi 111 vjet...

Jetesë e thjeshtë/Vdes australiani më i vjetër: Dexter Kruger jetoi 111 vjet dhe ai falënderoi trurin e pulës për jetëgjatësinë e tij

147
0

Australiani më i vjetër, Dexter Kruger, ndërroi jetë pas një sëmundje të shkurtër në moshën 111 vjeçare.

Kruger vdiq në pjesën perëndimore të shtetit Australian të Queensland, në shtëpinë e tij, pas një sëmundje të shkurtër, raportoi The Guardian, sot.
Në maj të këtij viti, u njoftua se Kruger, me 111 vjet e 188 ditë, është australiani më i vjetër ndonjëherë.

Para tij, australiani më i vjetër ishte veterani i luftës I Luftës së Parë Botërore, Jack Lockett, i cili vdiq në 2002 – ai ishte 111 vjeç e 123 ditë i vjetër.

Kruger lindi me 13 janar 1910 dhe kaloi jetën e tij si fermer. Ai i mbijetoi të dy luftrave botërore, dhe ai beson se dieta dhe një mënyrë jetese e thjeshtë kontribuan për të jetuar një jetë të gjatë, por edhe një delikatesë pule.
“Truri i pulës. E dini, pulat kanë kokë dhe ka një tru. Këto janë gjëra të vogla shumë të shijshme. Vetëm një kafshatë është e mjaftueshme për ju,” tha ai një herë në një intervistë për ABC.

Vdes australiani më i vjetër: Dexter Kruger jetoi 111 vjet dhe ai falënderoi trurin e pulës për jetëgjatësinë e tij
Australiani më i vjetër, Dexter Kruger, ndërroi jetë pas një sëmundje të shkurtër në moshën 112 vjeç.

Kruger vdiq në pjesën perëndimore të shtetit Australian të Queensland, në shtëpinë e tij, pas një sëmundje të shkurtër, raportoi The Guardian, sot.
Në maj të këtij viti, u njoftua se Kruger, me 111 vjet e 188 ditë, është australiani më i vjetër ndonjëherë.

Para tij, australiani më i vjetër ishte veterani i luftës I Luftës së Parë Botërore, Jack Lockett, i cili vdiq në 2002 – ai ishte 111 vjeç e 123 ditë i vjetër.

Kruger lindi me 13 janar 1910 dhe kaloi jetën e tij si fermer. Ai i mbijetoi të dy luftrave botërore, dhe ai beson se dieta dhe një mënyrë jetese e thjeshtë kontribuan për të jetuar një jetë të gjatë, por edhe një delikatesë pule.
“Truri i pulës. E dini, pulat kanë kokë dhe ka një tru. Këto janë gjëra të vogla shumë të shijshme. Vetëm një kafshatë është e mjaftueshme për ju,” tha ai një herë në një intervistë për ABC. /Përktheu dhe përshtati në shqip: N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here