Home Dikur/dje dhe sot/ Koha e përmendoreve! /Qyteti i Gjilanit në vitin 1930/49/

Koha e përmendoreve! /Qyteti i Gjilanit në vitin 1930/49/

117
0

Kthimi në kohë
Gjilan, 10 maj 2021 – Qyteti i Gjilanit në vitin 1930.- Vendosja e përmendorës së kral Petrit. Ishte përmendorja e parë në qytet.
Në manifestimin qendror, të organizuar nga shteti serb, kishte pjesëmarrës nga qyteti dhe fshatrat.
Kjo përmendore qëndroi deri në vitin 1946, kur largohet statuja e kral Petrit dhe në vend të tij vendoset ylli pesërremëh që qëndroi aty deri në vitin 1963.
Kështu filloi epoka e kulteve me përmendore e që vazhdoi deri në ditët e sotme. /Nga dr. Shevqeti, editori: N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here