Home Lajmet I dërguari i Kombeve të Bashkuara në Agjencinë Palestineze të Refugjatëve (UNRWA)...

I dërguari i Kombeve të Bashkuara në Agjencinë Palestineze të Refugjatëve (UNRWA) akuzoi Izraelin për gjakderdhje në Lindjen e Afërt

54
0

Komisioneri i Kombeve të Bashkuara akuzoi Izraelin për gjakderdhje në Lindjen e Afërt

I dërguari i KB në Agjencinë Palestineze të Refugjatëve (UNRWA) Filip Lazarini ka akuzuar Izraelin për gjakderdhje në Lindjen e Mesme.

“Kjo ishte një krizë e paralajmëruar, ne e dinim se do të shpërthente nëse asgjë nuk do të bëhej. Gjatë dy javëve të fundit, në lagjen Sheik Jarah u kërcënuan me dëbim nga dhjetëra familje palestineze që jetonin atje për më shumë se 70 vjet. Në të njëjtën kohë, gjatë Ramazanit , besimtarët u ndaluan të hyjnë në Xhaminë Al-Aqsa. Këto ishin shkaqet e kryengritjes”, i tha Lazarini El Pais përpara një takimi me ministrin e jashtëm spanjoll.

UNRWA u themelua 70 vjet më parë për të ndihmuar refugjatët palestinezë pas Nakba, ose “katastrofës”, siç e quajnë palestinezët masakrën që përjetuan pas luftës së 1948 kur hebrenjtë i dëbuan ata nga vendi i tyre gjatë themelimit të Izraelit.

Agjencia e Kombeve të Bashkuara ofron arsim dhe shërbime shëndetësore për më shumë se 5.6 milionë refugjatë palestinezë në Gaza, Bregun Perëndimor, Liban dhe Jordan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here