Home Lajmet Si erdhën në pushtet komunistët në Graz, Meka e preferuar e blerjeve...

Si erdhën në pushtet komunistët në Graz, Meka e preferuar e blerjeve e RSFJ-së komuniste

52
0

Elke Karr mundi kryebashkiakun konservator nga Partia Popullore Austriake (OVP), Siegfried Nagl, i cili ishte në atë pozicion për 18 vjet.

Fitorja zgjedhore e Partisë Komuniste të Austrisë në Graz shkaktoi një përmbysje politike në Austri.

Kryetarja e re e Grazit është Elke Carr, një politikane e preferuar vendase që shpërndan mijëra euro nga paga e saj për qytetarët çdo muaj, raportoi tabloidi Hojte.

Elke Karr ishte tashmë nënkryetar i bashkisë, këshilltar i qytetit dhe sekretar i qytetit për trafikun në qytetin e dytë më të madh në Austri. Si nënkryetare e komunës, ajo fitonte 10.000 euro në muaj.

Ajo do të mbante nga 1,400 deri në 1,900 euro për veten e saj, dhe pjesën tjetër do ta ndante me njerëzit në nevojë.

Carr bisedon me 150 qytetarë në javë, dhe ajo printoi numrin e saj celular në posterat e zgjedhjeve. Që nga viti 1998, Elke Carr ka shpërndarë 2.5 milion euro për nevoja të ndryshme të 20,000 njerëzve.

Në provincat e tjera austriake, politikanët komunistë në detyrë po heqin dorë nga shumica e pagave të tyre, shkruan Hojte.

Elke Karr mundi kryebashkiakun konservator nga Partia Popullore Austriake (OVP), Siegfried Nagl, i cili ishte në atë pozicion për 18 vjet. Kështu komunistët mundën partinë e kancelarit Sebastian Kurz, me 28.9 kundrejt 25.7.

Social Demokratët morën më pak se dhjetë përqind të votave.

Gjatë kohës së Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë, Graz ishte një nga destinacionet e njohura për blerjen e qytetarëve të RSFJ -së.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here