Home Shëndeti Ndryshimet e motit në këtë periudhë prekin të moshuarit por edhe moshën...

Ndryshimet e motit në këtë periudhë prekin të moshuarit por edhe moshën e re

79
0

Ndryshime të tilla të motit prekin si popullsinë e vjetër ashtu edhe atë më të re.

Dr. Nada Matsura tregon se ndryshimet e motit shkaktojnë probleme më të mëdha tek njerëzit e moshuar.

“Te të rinjtë, problemet e tilla kalojnë më shpejt, zgjasin dy deri në tre ditë dhe te njerëzit e moshuar, veçanërisht në pacientët me telashe në zemër, astmatikët, njerëzit me ulçera në stomak, gurë në veshka ose probleme të fshikëzës së tëmthit mund të zgjasin më shumë”, pohon Matsura

Siç thekson më tej Matsura, duke parë ndryshimin e shpeshtë të motit dhe për faktin se të gjitha stinët kanë ndryshuar, është e vështirë për organizmin të korrigjojë të gjitha këto ndryshime të motit.

“Njerëzit e moshuar nuk duhet ta teprojnë me ilaçe. Ata duhet të qëndrojnë në një dhomë të ndriçuar mirë, të marrin vitamina, lëngje, të qëndrojnë atje ku ka ajër të pastër, ku ka shumë pemë dhe oksigjen”, përfundon Dr. Matsura./B92/

/www.kohapressnews.org/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here