Home Kult/Arsim PROTOKOLI I HYRJES NĂ‹ SHPIRTIN E SAJ

PROTOKOLI I HYRJES NĂ‹ SHPIRTIN E SAJ

179
0

/Nga Sabit Rrustemi/

/premierë poetike pa fotografi/

Një jetë ecë për një çast të ëndërrt
të rrallë e të vetëm
që fjalët nuk e thonë ashtu siç e ndjenë
drejt shpirtit të saj
dhe nuk je i sigurtë në hyre
a ende je në ecje
edhe kur tërë kohën
ajo portë zemre
e hapur rri

Kot vishesh me shijën e stinëve
mëngjeseve mesditave mbrëmjeve
zgjedh dhe një lule a një rreth unaze
si biletë hyrëse

Rri dhe para pasqyrës
për ta ndrequr veten në pamjen më të bukur
të mundshme
ushtron dhe lloj – lloj buzĂ«qeshjesh
me grimasa buzësh
e shpalim dhëmbësh

Zgjatë dhe dorën
si një grishje e ngrohtë e oxhakut tënd
me orë ushtron dhe përkuljen
me uljen e kokës
duke thyer qafën
a duke ndarë veten në dysh përmes belit
bie dhe në gjunjë
përmes një përkuljeje përtoke
e prapë mbetesh jashtë

Kalon netë të panumërta pagjumësie
përcjell ditët njëra pas tjetrës
në pritje
në ecje
në lutje
e vuajtje

Shpirti i saj nuk të ulë që nuk të ulë
në fronin e zemrës
pa e parë në sytë e tu
atë flakë të zjarrtë dashurie
qĂ« ndizet e s’shuhet vetĂ«m pĂ«r TĂ«
pa e ndjerë dejve të trupit të saj
gjithë atë ngrohtësi të shpirtit tënd
kur je dhe qindra a mijëra kilometra larg
për pa u shkkri fund e krye
e për pa pikue pika pika mbi shpirtin e saj
sall dashuri
shpirti i saj nuk hapet as të merr në gji

Përderisa nuk rikrijohen në një shpirt të vetëm
e të ri.

( 16 Maj 2020 )

Arenapress.info/Arena Press/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here