Home Extra Sahatkulla në qytetin e Gjilanit/foto sot/

Sahatkulla në qytetin e Gjilanit/foto sot/

75
0

Ritmin e jetës e regjistron dhe e përcjell vetëm sahati – ora.

Prandaj, njeriu ka formuluar konceptin kohē e brenda saj organizimin e jetēs me orar, pra matja e kohës bëhet me sahat.

Dikur rrallëkush kishte sahat dore, andaj sahatkulls në qytet mundësonte orientimin njerëzve në kohë, që ta kuptonin sa kohē kaloi, edhe sa kohē ka mbetur për të kryer një punë, kur duhet nisur, kur duhet kthyer…

Dikur sahatkulla apo kulla me sahat ka qenë te vendi në mes të shtëpisë së mallrave dhe bibliotekës së re tē qytetit. /N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here