Home Uncategorized Shatërvani i Gjilanit /Kthimi në kohë/24/

Shatërvani i Gjilanit /Kthimi në kohë/24/

74
0

Kronikë kohe…/24/

Shatërvani i vjetër i qytetit të Gjilanit, i cili dikur i jepte një qytetit pamje të bukur dhe tërheqëse, në të cilin ditëve të nxehta të verës freksoheshin njerëzit, duke lagur ballin e sytë e duke pirë ujë.
Freskoheshin nënat me fëmijë për dore o në krah, freskoheshin fëmijët, të rinjtë, të moshuarit.

Shatërvani ishte një pasuri e posaçme e qytetit, nuk duhej prishur, por duhej të ishte edhe sot, sepse shatërvani, krojet e çezmet, respektivisht uji, janë burim i jetës, i gjallërisë, i bukurisë e i kulturës së një populli e të një vendi. /Foto nga dr. Shevqeti, editori: N.B./

/www.kohapressnews.org/ Paralajmërim: Nuk lejohet keqpërdorimi, kopjimi apo ribotimi i tekstit dhe fotove pa pëlqimin e editorit. N.B./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here