Home Dikur/dje dhe sot/ Si dukej qyteti i Gjilanit dikur? /Foto…/

Si dukej qyteti i Gjilanit dikur? /Foto…/

206
0

N.Buzuku/Arenapress.info/Arena Press/

Kthimi në kohë përmes fotografisë dhe pak fjalë…

Kthimi në kohë përmes fotografisë dhe pak fjalë…

Më pak beton, më shumë gjelbërim, më pak pluhur, më pak infeksione, më pak hipokrizi, më pak stres.

Gjithsesi, edhe më shumë lexim, më shumë kulturë, më shumë vlera, më shumë punë; shumë fabrika, më shumë tokë e punuar, më pak raste sociale, asnjë lypës rruge;
Më shumë shëndet, më shumë cilësi në arsim, shumë më pak dallime sociale;
Më pak theshetheme, njerëzit më pak janë marr me punë të huaja;
Më shumë gjumë, më shumë harmoni e më shumë lumturi;

Nuk punohej përtej orarit, sepse secili bënte punën e vetë me orar;
E shtuna, e diela dhe festat ishin pushim…

P.S.-Nëse ju kujtohet ndonjë detaj i rëndësishëm nga ajo kohë, ju lutem shkruani, komentoni…

Arenapress.info/Arena Press/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here