Home Lajmet Spanja teston javën katër-ditore të punës: Kjo do të ishte e mirë...

Spanja teston javën katër-ditore të punës: Kjo do të ishte e mirë për ekonominë, për punëtorët dhe për mjedisin!

128
0

Spanja së shpejti duhet të fillojë periudhën e provës të javës katër-ditore të punës të propozuar nga partia Mas Pais në fillim të këtij viti dhe, nëse testimi kalon si duhet dhe ideja pranohet plotësisht, Spanja mund të bëhet një nga vendet e para në botë për të zbatuar një sistem i tillë të punës.

Testimi i këtij projekti pilot do të fillojë në vjeshtë, do të zgjasë për tre vjet dhe 50 milionë euro do të investohen në të në mënyrë që të mundësojë që testimi të kalojë me rrezik minimal, shkruan The Guardian.

Partia Mas Pais shpreson të shohë rezultatet e arritura nga kompania spanjolle ‘Delsol’ në të gjithë vendin dhe punëtorët e së cilës kanë punuar vetëm katër ditë në javë për disa kohë.

“Isshtë e qartë se mënyra si punojmë aktualisht i streson njerëzit, lodhja e tepërt i lodh ata dhe gjithçka që lë pasoja të mëdha në shëndetin mendor. Një javë katër-ditore do të ishte e mirë për ekonominë, për punëtorët dhe për mjedisin”, thuhet në deklaratën e partisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here